Weer en Klimaat

Zoals u onderhand wel zult begrijpen is Curacao een eiland in het zuidelijke deel van de Caribische zee. Dit zal natuurlijk in belangrijke het weer en klimaat bepalen tijdens uw verblijf op dit mooie eiland. Het is belangrijk om u hier op voor te bereiden omdat het bijvoorbeeld knap warm kan zijn als u niet de juiste kleren mee neemt.

Toch zal uw kleding welhaast het kleinste probleem zijn dat uw Curacao last minute vakantie zal kunnen verstoren. Omdat op het gebied van het klimaat Curacao constant warm weer zal bieden zult u aan heel weinig kleding genoeg hebben om u toch erg behaaglijk te voelen. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met de ligging van het eiland in het zuidelijke deel van de Caribische zee. Omdat Curacao slechts twaalf graden boven de evenaar ligt kunt u zich voorstellen dat op het gebied van het weer Curacao u altijd hoge temperaturen en veel zon voor zal schotelen. De gemiddelde temperatuur op Curacao is net iets meer dan eenendertig graden waardoor het altijd heerlijk warm zal zijn. Te warm zal het echter niet zijn omdat er ook altijd een verkoelende wind zal staan omdat Curacao is de stroming van de passaat wind ligt. Uiteraard wordt het weer en klimaat van Curacao sterk beïnvloed door deze constante lucht stroming. Het kwik is voor zolang dit bijgehouden wordt nog nooit onder de twintig graden geweest en nog nooit boven de negenendertig graden. U kunt wat dat betreft op het gebied van weer en klimaat Curacao erg constant noemen en dat heeft zo haar voordelen.

Wat betreft het weer zal uw Curacao vakantie last minute stijl dus niet meer stuk kunnen en dat is natuurlijk ook een van de belangrijkste redenen om voor Curacao te kiezen. Het weer en klimaat op dit tropische eiland zal echter zorgen voor meer dan alleen de ideale omstandigheden om een mooi kleurtje te krijgen. Waarschijnlijk zult u na een dagje zonnen ook dat wel weer hebben gezien en wilt u vast wel eens wat anders doen. Het komt dan goed uit dat op Curacao klimaat en weer er door de vele duizenden jaren dat het eiland bestaat, voor hebben gezorgd dat er een heel rijke natuur voor komt zowel op het land maar vooral in de zee rondom het eiland. De tropische Caribische zee biedt door het warme water buitengewoon goede leefomstandigheden voor de meest uiteenlopende exotische vissen en ander zeeleven. Dat het weer op Curacao ook voor een groot deel bepaald wordt door het feit dat het eiland buiten het orkaan gebied ligt, zorgt er daarnaast voor dat het voor veel soorten leven goede omstandigheden biedt. Vooral koraal heeft goed kunnen profiteren gedurende van de vele miljoenen jaren dat het weer en klimaat ideale omstandigheden bood. Curacao is erg rijk aan koraal riffen die daarnaast ook profiteren van het feit dat Curacao enigszins in de schaduw van Bonaire ligt waardoor ook zeestromingen een stuk rustiger zullen zijn. Dat op het gebied van het klimaat Curacao ideale omstandigheden bied voor koraal om te groeien zorgt er dus voor dat er zeer bijzondere koraal riffen te vinden zijn met nog veel bijzonderder bewoners.

Deze koraal riffen zorgen er dan ook voor dat het toerisme op Curacao voor een groot deel af hangt van het duiken. Zoals gezegd hebben het weer en klimaat mee gewerkt aan het ontstaan van de verschillende koraal riffen die u op ruim zestig plaatsen kunt bewonderen. Natuurlijk zal ook het leven op en rond de koraal riffen profiteren van dezelfde omstandigheden die het koraal hebben laten groeien. Dat vanwege het weer Curacao veel mogelijkheden bied voor duiken en snorkelen is natuurlijk niet het enige dat u kunt doen op dit fascinerende eiland. De mooie kraakheldere zee rondom Curacao zal ook goede mogelijkheden bieden voor surfen en zeilen en zelfs een rondvaart op een motor boot of een mini cruise is erg aan te raden. Wellicht zal wat betreft het weer en klimaat Curacao u wel gewoon uitnodigen om lekker te luieren op het strand. Ook dat is natuurlijk mogelijk maar let dan wel op dat u goed op de tijd let, tussen elf en drie is het beter om de zon te mijden omdat deze dan erg sterk is. Het weer en klimaat zijn nu eenmaal tropisch dus zoek liever wat activiteiten uit gedurende die uren die u binnen uit kunt voeren. Ga bijvoorbeeld winkelen of gewoon wandelen in het historische centrum van Willemstad en misschien is het zelfs beter om op Curacao klimaat en weer te ontvluchten door musea of galeries te bezoeken.

Terwijl januari de koudste maand is met een gemiddelde temperatuur van ruim zesentwintig graden en september het warmst met gemiddeld bijna negenentwintig graden, zult u het hele jaar door wel kans hebben op een bui. De meeste kans op neerslag zullen het weer en klimaat u in de laatste drie maanden van het jaar bieden. De neerslag zal voornamelijk bestaan uit korte hevige buien in de namiddag die vanwege de warmte weer snel op zullen drogen. Het feit dat het droog is kunt u ook goed zien als u bijvoorbeeld gaat wandelen of fietsen op Curacao. Het weer op Curacao zorgt er voor dat u ook deze activiteiten vooral in de vroege morgen of later op de middag het beste kunt ondernemen. U zult dan zien dat de natuur erg rijk is maar dat de zelfde natuur ook goed haar best moet doen om voldoende water te krijgen. Dat wat betreft klimaat Curacao tropisch is zorgt er natuurlijk ook voor dat u veel moet drinken omdat u veel vocht zult verliezen door het zweten. Daarnaast zal een goede zonnebrand crème niet mogen ontbreken bij uw reis uitrusting omdat de zon erg sterk kan zijn. Het weer en klimaat zorgen er daarentegen wel voor dat u heerlijk kunt genieten van lange zwoele zomer avonden. Heerlijk uit eten gaan of een drankje nuttigen op de vele terrassen zullen op een goedkope vakantie Curacao tot een waar feest maken doordat qua weer en klimaat Curacao alles biedt waar u naar op zoek bent.