Tradities Curacao

Het zal bij veel mensen bekend zijn dat op het gebied van tradities Curacao u veel te bieden heeft. Veel mensen zullen het eiland dan ook bezoeken om deel te nemen of zich gewoon te vergapen aan evenementen of de manier waarop de mensen leven. Naast het actief bezig zijn op Curacao is dit een heerlijke en vooral interessante manier van het doorbrengen van uw tijd.

Ter voorbereiding van uw Curacao last minute reis zult u er wellicht niet aan toe komen om u tot in detail voor te bereiden wat er u te wachten staat tijdens uw reis. Iedereen weet dat Curacao tradities heeft die typisch voor Curacao zijn en die het eiland haar eigen identiteit geven. Deze identiteit is ontwikkeld doordat op het gebied van de geschiedenis Curacao natuurlijk een geheel unieke ontwikkeling door heeft gemaakt. In de gewoontes van Curacao zult u veel zaken tegen komen die te maken hebben met het verleden van zowel de oorspronkelijke bevolking alsook van de latere bevolking. Dit zorgt er voor dat er een zeer interessante en bijzondere mix van culturen, tradities en gewoontes is ontstaan die het eiland haar unieke karakter geven. Het mag echter ook duidelijk zijn dat niet alleen vanwege de tradities Curacao een geliefde bestemming is van veel vakantiegangers. Er wordt op het eiland veel georganiseerd op het gebied van evenementen en hiervan kunt u als bezoeker genieten maar zal ook zal de plaatselijke bevolking hier op af komen. De evenementen op Curacao zijn er voor jong tot oud en van culturele activiteiten tot pop concerten.

Wat de meeste bezoekers die Curacao voor het eerst bezoeken op valt is de diversiteit van de bevolking die uit Awarak Indianen, Afrikanen, Nederlanders, Latijns Amerikanen en Spanjaarden bestaat. Deze unieke combinatie is ook wat de meeste bezoekers weer naar het eiland terug laat komen omdat op het gebied van tradities Curacao het beste van alle culturen heeft weten behouden. Dat de cultuur van Curacao een mengelmoes is zult u in het dagelijkse leven overal merken en op een geweldige manier gaan verschillende culturen samen. De tradities van de bevolking van Curacao zijn voor een groot deel gebaseerd op de rooms katholieke tradities en dit is de grootste religie op Curacao. Ongeveer tachtig procent van de bevolking noemt zich katholiek en dit is goed te verklaren door de zuid Amerikaanse en Spaanse invloeden. Dit verklaart ook waarom tijdens de Carnaval Curacao vrijwel geheel aan het feesten is en het feest aan de bekende voorbeelden uit Brazilië doet denken. Het carnaval seizoen begint al in vroeg in het jaar met hoogtepunt tijdens de officiële viering waar u een uniek samenspel zult ervaren van alle verschillende culturele invloeden die u op Curacao tegen zult komen. Het is op zich wel bijzonder dat deze verschillende tradities van Curacao samen tijdens carnaval te bewonderen zijn omdat de diverse culturen allemaal hun eigen feesten en manier van vieren hadden. Het samen vieren van carnaval is pas in de loop van de vorige eeuw op gang gekomen waardoor het nu door vrijwel het hele eiland gevierd wordt als een van de grootste evenementen op Curacao.

Natuurlijk zult u het carnaval absoluut een keer mee moeten maken, het is een geweldige belevenis en als u de kans hebt om mee te doen dan moet u die zeker niet laten lopen. Toch zal naast carnaval Curacao nog veel meer te bieden hebben op het gebied van tradities en evenementen. Samen carnaval vieren is een ding maar de eigen gewoontes en tradities worden niet uit het oog verloren door de verschillende bevolkingsgroepen. De tradities van Curacao zult u bijvoorbeeld terug kunnen vinden op het gebied van eten en hiervan kunt u bij de vele traditionele restaurants genieten. Zelf bij het uit gaan na het eten zult u van veel traditionele muziek kunnen genieten die in veel gevallen uniek is voor Curacao. Er zijn veel lokale artiesten die op Curacao tradities op het gebied van muziek in ere houden en dit zelfde kan ook gezegd worden van traditionele kunstenaars die hun werken ten toon stellen en verkopen in de vele galeries. Zelfs de taal die op Curacao wordt gesproken zult u tot de cultuur kunnen rekenen als komt u deze taal wel op meerdere Antilliaanse eilanden tegen. Ofschoon volgens de tradities Curacao Nederlandstalig is zal ook het Engels en Spaans gebruikt worden maar bovenal wordt Papiamento door vrijwel iedereen gesproken. Net als deze taal zullen de tradities van de bevolking van Curacao dus een interessante mix zijn van alle culturen die samen Curacao vormen.

Aan activiteiten zult u geen gebrek hebben op Curacao, er worden jaarlijks heel veel activiteiten georganiseerd die zullen variëren van live muziek met lokale, internationale en Nederlandse artiesten, tot aan zeer grote festivals en evenementen. Zo langzamerhand zullen tot de tradities op Curacao ook diverse grote evenementen gerekend kunnen worden die jaarlijks vele duizenden internationale bezoekers trekken. Denk hierbij aan de Heineken Regatta Curacao die ieder jaar in november gehouden wordt en die door vele zeil fanaten uit het Caribische gebied aangedaan wordt. Tot de Curacao tradities in dit verband kunt u ook de afsluiting van het wielerseizoen rekenen in de vorm van de Amstel Curacao race die eveneens in november plaats zal vinden. Het mag dan ook duidelijk zijn dat een Curacao vakantie last minute boeken in november erg moeilijk zal worden. Het Curacao North Sea Jazz Festival mag ook tot de gewoontes op Curacao gerekend worden en omdat het aan het eind van de zomer georganiseerd wordt is het erg populair bij vakantiegangers. Naast deze grote evenementen zijn er natuurlijk nog tal van kleinere evenementen die lokaal georganiseerd worden en waar u op een vriendelijke en kleinschalige manier kennis kunt maken met Curacao en haar bevolking. De tradities van Curacao kunt u dan van dichtbij meemaken en u zult al snel verliefd worden op het eiland en haar bevolking. Natuurlijk zal het carnaval van Curacao een van de belangrijkste feesten voor de bevolking zijn maar daarnaast wordt het toerisme op Curacao nog zoveel meer geboden.